Ekrem İmamoğlu ile pazarlık! HDP 2, İYİ Parti 3 ilçe belediyesini istiyor! İşte o ilçeler…

Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul’u savunmak için yeniden yola çıkıyorum” çıkışının ardından Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u tekrar kazanma şansı olup olmadığı tartışılmaya başlandı. Anketler, Ekrem İmamoğlu için çok ümit verici olmasa da ittifak arayışlarını hızlandırdı. İmamoğlu’nun el altından İYİ Parti ve HDP ile yaptığı görüşmelere ilişkin dikkat çeken kulis bilgileri gelmeye başladı.

2019’deki yerel seçimlerde CHP’yi ve Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen İYİ Parti ve HDP’nin 2024 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu destekleyip desteklemeyeceği merak edilirken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’den flaş bir iddia geldi.

Selvi, CNN Türk canlı yayınında, HDP ve İYİ Parti’nin İmamoğlu ve CHP’den ikişer ilçe istediğini iddia etti. İşte Selvi’nin o açıklamaları…

–       İmamoğlu’nun ittifaklar olmadan İstanbul’u kazanma ihtimali yoktur. CHP’nin oyu İstanbul’da yüzde 28. İttifaklar yüzde 20 ediyor. İYİ Parti yüzde 8, HDP yüzde 12, TİP ile birlikte. Burada yüzde 20 olmadan kazanma ihtimali mümkün değil. Burada İYİ Parti’nin de HDP’nin de bir takım talepleri var.

 –       HDP diyor ki “Artık bizimle gizli saklı ittifak yok.” Özellikle Ümit Özdağ ile yapılan mutabakat HDP tabanında çok büyük bir çalkantıya neden oldu. HDP’nin iki ilçe istediği söyleniyor. O ilçelerden birisi Esenyurt, diğerinin de Sultangazi olduğu söyleniyor.

 –       İYİ Parti’nin de Üsküdar, Şile ve CHP’nin elinde olan bir ilçelerden birisine takip olduğu söyleniyor. 3 ilçe İYİ Parti, 2 ilçe HDP istiyor.    

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *